Tészta:
Hozzávalók:
10 dkg liszt
1/2 sütőpor
2 evőkanál kakaópor
4 tojás
4 evőkanál porcukor
0,7 dl olaj
1. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóporral.
2. A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral és hozzáadjuk az olajat.
3. A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá.
4. A tojássárgás cukorhoz először a habot adjuk hozzá, majd a sütőporos lisztet.
5. A tésztát kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben sütjük.
Túrókrém:
Hozzávalók:
10 dkg margarin
25 dkg porcukor
50 dkg túró
1 citrom héja
1. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a citrom lereszelt héját. Gépi habverővel jól összedolgozzuk.
2. A kihűlt piskótalapra halmozzuk (egy keveset hagyjunk belőle a torta oldalára).
Torta teteje:
Hozzávalók:
7 dl szénsavas narancsos üdítőital
2 vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
+ babapiskóta
1. A hozzávalókból pudingot főzzünk, majd még melegen ráöntjük a túrókrémre.
2. Pár órára hűtőbe tesszük.
3. Majd tálalás előtt a félretett túrókrémmel bevonjuk a torta oldalát és körberakjuk babapiskótával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése