Hozzávalók:
kb 1/2 kg rétesliszt
csipet só
langyos víz
1. A hozzávalókat összekeverjük, majd jó alaposan kidolgozzuk a tésztát.(Sima, se nem túl puha,se nem túl kemény tésztát kell, hogy kapjunk.)
2.Lisztezett deszkán 2 pogácsahalmot gyúrunk és letakarva pihentetjük kb 1/2-3/4 órán keresztül.
3.A pogácsák tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd elkezdjük nyújtani a terítővel letakart asztalon. ( A tészta keményebb szélét mindig leszedjük.)
4. A rétesünket ízlés szerint töltjük: mák-cukor-olvasztott zsír-meggy-tejföl vagy túró-mazsola.
5. A terítő segítségével feltekerjük, majd előmelegített sütőben sütjük.
Mákos - meggyes:
Túrós:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése