2013. július 27., szombat

Porhanyós kifli (diós kifli)


Hozzávalók:

50 dkg liszt
20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
1 kanál cukor
1 dl tejföl

2 dkg élesztő
kevés tej


Töltelék:

darált dió
cukor (ízlés szerint)
kevés víz


Hempergetéshez:

vaníliás cukor
porcukor


1. Az élesztőt a szokott módon kevés tejben felfuttatjuk.
2. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a megkelt élesztőt. Tejjel, tejföllel összeállítjuk a tésztánkat.
3. 8 cipóra osztjuk és 1 órán át pihentetjük.
4. Lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk és 8 részre osztjuk.
5. Töltelékkel megtöltjük és kifliket formázzunk.
6. Forró sütőben megsütjük és még melegen vaníliás cukorban megforgatjuk a kifliket.

2 megjegyzés:

  1. Kevés tej angyalom a tíz liter is kevés!! Meg a száz liter is kevés kinek mennyi a kevés!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyi tej kell csak, hogy összeálljon a tészta. Kb. 1-1,5 dl.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...