2013. július 25., csütörtök

Almás - csokis muffin




Hozzávalók 24 db-hoz:

3 tojás
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
15 dkg vaj
csipet só
2 evőkanál rum (nálam ez most kimaradt)
30 dkg liszt
1 sütőpor
7-8 dkg étcsoki
2 közepes alma
mokkáskanál fahéj
kevés tej





1. A tojásokat a kétféle cukorral pár perc alatt jó habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a puha vajat, rummal ízesíthetjük.
3. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, a csipet sót és a fahéjat. Ha nagyon sűrű egy kevés tejet adhatunk hozzá.
4. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk, a csokit apró darabokra vágjuk és a masszához adjuk.
5. A tésztát a muffinsütő formáiba kanalazzuk, tetejét vizes kanállal kicsit elegyengetjük.
5. Előmelegített sütőben, közepes lángon 18-20 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...