2014. szeptember 29., hétfő

Fasírt petrezselymes burgonyával


Hozzávalók:
1/2 kg darált hús
2 tojás

őrölt bors
1 zsemle
pirospaprika
4-5 gerezd fokhagyma
olaj
zsemlemorzsa
4-5 db nagyobb krumpli
1 csokornyi petrezselyemzöld


1. A zsemlét vízbe áztatjuk.
2. A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a kicsavart zsemlét, a pirospaprikát és az összezúzott fokhagymát. Jól összekeverjük.
3. Gombócokat formázunk belőle és zsemlemorzsába forgatjuk.
4. Forró olajban kisütjük.
5. A krumplit megpucoltjuk és karikára szeljük.
6. Beleterítjük egy tepsibe, öntünk rá egy kis olajat és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.
7. Előmelegített sütőben megsütjük.
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...