2016. október 26., szerda

Mézes bundás hús


Hozzávalók:

1/2 kg csirkemell

Panírozához:
liszt
pirospaprika
fokhagymapor
őrölt feketebors
3 tojás
3 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj

zsemlemorzsa

Szószhoz:
1,5 dl víz
4 evőkanál méz
5 evőkanál szójaszósz
4 gerezd fokhagyma
1 tesákanál őrölt gyömbér
chili por


Elkészítés:

1. A húst elszeleteljük, majd enyhén besózzuk.
2. Majd beforgatjuk: először a pirospaprikás, borsos, fokhagymás lisztbe. Utána a felvert tojásba, melyet jól összekevertünk a vízzel, olajjal és csipet sóval. Végül zsemlemorzsába nyomkodjuk.  A panírozást ismételjük meg mégegyszer.
3. A húsok mindkét oldalát kenjük meg olajjal és tegyük őket sütőpapíros tespire. Előmelegített sütőben süssük szép aranybarnára.
4. A szósz hozzávalóit keverjük össze, forraljuk fel és takarék lángon 15 percig főzzük.
5. A megsült húsokat mártsuk meg a szószban.

Recept: Juditka konyhája


Jó étvágyat! :)

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...