Található már nálam egy langalló, ezt most egy másik recept alapján készült.
Hozzávalók:
1/2 dl tej
1/2 élesztő
1 teáskanál cukor
3 közepes főtt krumpli összetörve
1 kis doboz tejföl vagy kefír
3 evőkanál olaj
1/2 kg liszt
1 teáskanál só
Feltét: 3-4 gerezd fokhagyma
1/2 doboz tejföl
15 dkg császárszalonna
5 dkg bacon
pár szelet kolbász
1 fej lilahagyma
1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. Majd összekeverjük a lisztet, összetört krumplit, tejfölt, olajat, sót és a felfutott élesztőt. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
3. A tepsit kiolajazzuk, majd elegyengetjük benne a kezünkkel a tésztát. Villával megszurkáljuk.
4. Előmelegített sütőben elősütjük egy kicsit.
5. A tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát és rákenjük a tésztára.
6. Rászórjuk az apróra vágott császárszalonnát, bacont, a kolbászt és a lilahagymát.
7. Sütőben készre sütjük.
Recept: Andi konyhája
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése