Hozzávalók:
1 evőkanál zsír
csokornyi petrezselyemzöld
1/2 kg csirkehús
2-3 szál sárgarépa
1-2 szál petrezselyem
1 maroknyi zöldborsó
só
ételízesítő
1. A zsíron megpároljuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
2. Felengedjük vízzel.
3. Belerakjuk a jól megmosott húst, a megtisztított sárgarépát és petrezselymet.
4. Ízesítjük sóval és ételízesítővel.
5. Mikor már félig megfőtt a hús és a zöldségek, beledobjuk a zöldborsót is.
6. Készre főzzük, majd daragombócot szaggatunk bele.
Daragombóc:
1 tojás
1 csapott evőkanál liszt
búzadara
csipetnyi só
1. Összekeverjük a tojást, a liszttel és a sóval, majd búzadarát adunk hozzá. Annyit,amennyit "felvesz".
2. Beleszaggatjuk egy kanállal a levesbe.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése