2014. szeptember 23., kedd

Minipizzák


Hozzávalók:
3 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1/2 dl tej
50 dkg liszt
1 teáskanál só
3 evőkanál olaj
kb 3 dl tej
ketchup
pizzakrém
pizzafűszer
20 dkg reszelt sajt
feltét ízlés szerint: szalámi,kolbász, bacon, hagyma, sonka, kukorica, ananász stb.


1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
2. A felfutott élesztőt összekeverjük a liszttel, sóval, olajjal és tejjel. Tésztát dagasztunk.
3. Meleg helyen 30 percig kelesztjük.
4. A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk kosárka méretűre.
5. A kosárka formákat vékonyan kikenjük zsírral és belehelyezzük a tésztát.
6. Megkenjük a ketchup és pizzakrém keverékével.
7. Megszórjuk a pizza fűszerkeverékkel.
8. Rárakjuk a feltétet, nálam most szalámi és kukorica került rá.
9. Végül megszórjuk reszelt sajttal.
10. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

Recept: Süssünk, főzzünk valamit
Sütés előtt
Sütés után

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...