2014. szeptember 24., szerda

Chilis bab


Hozzávalók:

2 doboz konzerv bab
1 evőkanálnyi zsír
1 fej vöröhagyma
1/2 kg darált hús

őrölt bors
erős pirospaprika( vagy erős pista)
csemege pirospaprika
1 dl paradicsomlé
2 evőkanál cukor
1 doboz kukorica

1. Az 1 evőkanálnyi zsíron megpároljuk az apróra összevágott hagymát.
2. Hozzáadjuk a darált húst.
3. Ízesítjük sóval és őrölt feketeborssal.
4. Beleadunk 1 kávéskanálnyi erős paprikát és 1 fakanálnyi csemege paprikát.
5. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst.
6. Öntünk hozzá kb. 1 dl paradicsomlevet.
7. Teszünk bele még 2 evőkanálnyi cukrot.
8. Addig főzzük, míg puha lesz a hús.
9. Ekkor hozzáadjuk a babot és a kukoricát. (Lé nélkül.)
10. Összeforraljuk és ha kell, még ízesítjük.

 Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...