Hozzávalók:
1/2 kg krumpli
1 db paprika
1 db paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
1-2 szál petrezselyem
2-3 szál sárgarépa
1 kis darab zeller
kis zellerlevél
1 kis darab karalábé
kevés karfiol
só
ételízesítő
1 csapott evőkanálnyi zsírt ( legjobb a kacsazsír)
1. Feltesszük főni a krumplit.
2. Közben egy másik edénybe vizet engedünk,belerakjuk a zöldségeket, ízesítjük sóval és ételízesítővel. Addig főzzük, míg a zöldségek puhák lesznek.
3. Leszűrjük a levest is a krumplit is, majd összeöntjük a kettőt.
4. Egy csapott evőkanálnyi zsírt adunk hozzá, összeforraljuk, majd beleszórjuk a reszerusza tésztát.
Reszerusza:
Összekeverünk 1 tojást annyi liszttel ,amennyit a tojás felvesz. Jó keményre gyúrjuk, hogy le tudjuk reszelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése