Hozzávalók:
35 dkg liszt (nálam 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 15 dkg fehérliszt)
10 dkg zabpehely
2 kávéskanál cukor
2 kávéskanál só
2,5 dkg élesztő
10 dkg zabpehely
2 kávéskanál cukor
2 kávéskanál só
2,5 dkg élesztő
2 dl tejkb. 1,5 dl víz
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál étolaj
1. A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
2. Majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk.
3. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
4. A megkelt tésztából evőkanál segítségével halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ebből a mennyiségből nekem 7 db zsömle készült.
5. Előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat! :)
Nagyon jó lett! :)
VálaszTörlésKöszönöm! Isteni finom volt! :)
VálaszTörlés