2013. július 14., vasárnap

Kürtöskalács őzgerinc formával

 Igaz, hogy csak fél, de így is nagyon finom. :)



Hozzávalók:

2 dl tej
1 vaníliás cukor
5 dkg élesztő
50 dkg liszt
2 evőkanál cukor
10 dkg olvasztott vaj
2 tojás
2 mokkáskanál só

Szóráshoz: cukor, vaníliás cukor, fahéj, kakaópor, darált dió


1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a vaníliás cukorral.
2. A többi hozzávalóval tésztát dagasztunk és letakarva meleg helyen 1 órát kelesztjük.
3. Majd lisztezett deszkán 1/2 cm vastagra kinyújtjuk és a tésztát 3 cm széles csíkokra vágjuk.
4. Az őzgerinc formát megkenjük vékonyan zsírral és rátesszük a csíkokat. 
5. A csíkokat olvasztott zsírral vagy olajjal szintén megkenjük és rászórjuk a cukrot, amit ízesíthetünk ízlés szerint vaníliás cukorral, fahéjjal, kakaóval vagy darált dióval.
6. Egy tepsibe tesszük az őzgerinc formákat és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Sütés előtt


Vaníliás


Kakaós és fahéjas


Diós

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...