2018. június 3., vasárnap

Csokis meggyes- cseresznyés pite



Hozzávalók:
1/2 kg meggy és cseresznye vegyesen
pici fahéj
pici őrült gyömbér
4 tojás
4 dkg + 1 csapott evőkanál Diawellness negyedannyi cukorhelyettesítő
csipet só
1 dl olaj
1 dl víz
175 g zabpehelyliszt
75 g búzaliszt
1/2 csomag sütőpor
90 g cukormentes csoki (Wawel)


Elkészítés:
1. A meggyet és a cseresznyét kimagozzuk, majd megszórjuk 1 evőkanál édesítővel és a fahéjjal,gyömbérrel. Picit összeforgatjuk.
2. A tojásfehérjéket a pici sóval kemény habbá verjük.
3. A tojássárgákat az édesítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, tovább keverjük, majd a vizet, és azzal is jól összekeverjük.
4. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és csomómentesre keverjük.
5. Majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habot.
6. Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb 30*24 cm) öntjük a tésztát, rászórjuk a lecsepegtetett gyümölcsöket és megszórjuk az apróra vágott csokival.
7. Előmelegített sütőben (180 fok) kb 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Recept: Hahopihe

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...