2013. június 30., vasárnap

Csokis pöfeteg



Hozzávalók:
15 dkg étcsoki ( fontos, hogy jó minőségű legyen)
8 dkg vaj
15 dkg cukor
1 tojás
12 dkg liszt
3 dkg kakaó
csipet só
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál tej


1. A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk és egy kicsit hűtjük.
2. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást is.
3. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a csipet sóval és a sütőporral.
4. A vajas-cukros krémhez először hozzáadjuk az olvasztott csokit, majd a lisztes keveréket és végül a 2 evőkanál tejet. ( A tészta lágy lesz!)
5. A tésztát folpack-ba csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőbe tesszük (lehet 1 éjszaka is).
6. Majd 24 részre osztjuk és golyókat formálunk belőle. Először kristálycukorba, majd porcukorba forgatjuk őket.
7. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben (175 fok) 12-15 perc alatt megsütjük. A sütési időt mindig tartsuk be.

Ez a recept szintén Barbitól származik.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...