2013. június 26., szerda
Kakaós kifli
Hozzávalók:
70 dkg liszt
pici só
3 evőkanál cukor
22 db édesítőszer
5 dkg élesztő
4,5 dl tej
1,5 dl olaj
1. Felfuttatjuk a tejben az élesztőt az édesítőszerrel.
2. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd a felfuttatott élesztővel tésztát gyúrunk. Elfelezzük és az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport teszünk.
3. Mindegyik tésztából 4 cipót formázunk és lisztezett gyúródeszkán a kétszeresére kelesztjük.
4. A cipókat vékonyra kinyújtjuk,alul világos,felül a barna, majd 8 felé osztjuk és kifliket formázunk.
5. Előmelegített sütőben sütjük kb. 35 percig.
6. Sütőből kivéve cukros vízzel átkenjük és megszórjuk cukorral.
A kifliket ízlés szerint lehet tölteni (sütésálló lekvár).
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése