Langalló
Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 dkg élesztő
csipet cukor
2 dl langyos víz
1 teáskanál só
2 evőkanál olajtejföl
fokhagyma
őrölt fekete bors
házi sonka, kolbász, szalonna
1. A langyos vízben, a csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
2. Egy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt.
3. Összedolgozzuk a tésztát. ( Ha nagyon kemény, egy kevés langyos vizet önthetünk hozzá.)
4. Kétszeresére kelesztjük.
5. Miután megkelt, kiolajozott tepsibe tesszük és a kezünkkel elegyengetjük. Villával picit megszurkáljuk és kevés olajjal megkenjük a tetejét.
6. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és az őrölt borsot, majd megkenjük vele a tésztánkat.
7. Rászórjuk a feltétet: a sonka,- szalonna csíkokat, kolbászkarikákat.
8. Előmelegített sütőben sütjük kb. 25-30 percig.
Feltét: házi sonka, szalonna, kolbász
Sütőből kivéve, még a tepsiben
Langalló
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése