A család kedvenc kalácsa :)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg élesztő
1 egész tojás
1 tojássárgája
3 csapott evőkanál cukor
3 evőkanál olaj
Töltelék:
13 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
olaj vagy olvasztott vaj
Lekenéshez:
1 tojásfehérje
1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben 1 csapott evőkanál cukorral.
2. Egy dagasztótálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az egész tojást, a tojássárgáját, 2 evőkanál csapott evőkanál cukrot, az olajat és végül a felfuttatott élesztőt.
3. Tésztát dagasztunk, majd a duplájára kelesztjük.
4. Lisztezett felületen átgyúrjuk, ketté vesszük és fél centi vastagságúra kinyújtjuk.
5. Megkenjük olvasztott vajjal vagy olajjal és rászórjuk a tölteléket.
6. Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rudakat.Letakarva 1/2 órát kelesztjük még, majd megkenjük a tojásfehérjével.
7. Előmelegített sütőben sütjük. A sütőből kivéve meleg vízzel vagy tejjel átkenjük.
A receptet Barbinál találtam, én csak a tojások arányán változtattam.
Most látom csak mi van itt! :) Köszönöm szépen, hogy megemlítettél! Nem csodálom, hogy megszerettétek, mert ezt én is férjem anyukájától tanultam és ugye a nagymamák azért még mindig az első helyen állnak a régi finom sütemények terén! :) Imádjuk!
VálaszTörlés:) Ha kalácsról van szó, csak ilyet süthetek. :)
VálaszTörlés