Hozzávalók:
1 kg csont nélküli karaj
2 fej vöröshagyma
mustár
rozmaring
olaj
flekken fűszer
Flekken fűszer házilag (Forrás: itt)
1 késhegynyi rozmaring
1 kávéskanál bors
1 kávéskanál pirospaprika
1 teáskanál őrölt kömény
1 kávéskanál fokhagymapor
1. A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk és a széleit bevagdossuk.
2. Meghintjük a fűszerrel, megszórjuk rozmaringgal és bekenjük mindkét oldalát mustárral.
3. Egy zárható edénybe rétegezzük a húst a megpucolt, felszeletelt hagymakarikákkal.
4. Öntünk rá olajat, lezárjuk és hűtőbe tesszük min. 3-4 órára, de akár egy éjszaka is lehet.
5. Másnap a hús alól az olajat egy serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk és megsütjük benne a hússzeleteket.
6. A hagymára lisztet szórunk és a hús után visszamaradt olajban ropogósra sütjük.
7. Zöldfűszeres steakburgonyával és újhagymás kukoricasalátával tálaljuk.
Recept: Az otthon ízei
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése