Hozzávalók:
0,7 dl tej
3 dkg friss élesztő
4 púpos evőkanál kristálycukor + csipetnyi az élesztő felfuttatásához (nálam 1 evőkanál Dia Wellness cukor helyettesítő)
40 dkg liszt (nálam 20 dkg fehér liszt, 10 dkg zabpehelyliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt)
csipetnyi só
1 kis doboz (150 g) natúr joghurt
5 dkg vaj
1 tojás
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál tej
Tetejére:
1 tojássárgája
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál tej
1. Az élesztőt langyos tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk.
2. Összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a joghurtot, a tojást és a vajat. Majd a felfuttatott élesztővel tésztát dagasztunk. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
3. A megkelt tésztát kettévesszük és a felébe belegyúrjuk a kakaót a tejjel együtt.
4. Mindegyik tésztát megfelezzük, így kapunk 4 cipót. Egyenként kinyújtjuk őket lisztezett felületen. A fehér tésztákra rárakjuk a barnákat, feltekerjük őket és a 2 rudat összefonjuk.
5. Vajazott, lisztezett formába rakjuk és hagyjuk még 10 percig kelni.
6. Tetejét lekenjük a cukros-tejes-tojássárgás keverékkel.
7. Előmelegített sütőben sütjük. Amikor a teteje már szép barna, alufóliát borítunk rá.
8. Lekvárral megkenve tálaljuk, de önmagában is nagyon finom.
Recept: Gabriella kalandjai a konyhában
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése