2015. június 12., péntek

Epres pohárkrém



Hozzávalók:

50 dkg eper
5 dkg cukor
kevés citromlé
5 dl tejszín
25 dkg mascarpone

1. Az epret megmossuk és az egyik felét nagyobb darabokra vágjuk.
2. A maradék epret a cukorral és a citromlével simára turmixoljuk. Én csak botmixerrel pürésítettem.
3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarponét és jó habosra keverjük.
4. Poharakba rétegezzük a hozzávalókat: krém, eper turmix és a felkockázott eper. Addig rétegezzünk, míg el nem fogynak. tetejére eper kerüljön.
5. Hűtőben tároljuk fogyasztásig.

Recept: Az otthon ízei

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...