2015. június 13., szombat

Kinder szelet - mascarponés



Tészta:

Hozzávalók:
8 dkg vaj
10 dkg cukor (nálam 4 dkg Dia Wellness cukor helyettesítő)
csipet só
2 evőkanál kakaó
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet fahéj
1 tojás
35 dkg liszt (nálam 1/3 fehérliszt, 2/3 zabpehely liszt)

1. Gőz fölött összemelegítjük a vajat, a cukrot, sót, kakaót, szódabikarbónát,fahéjat és a felvert tojást.
2. Hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk a tésztát.
3. A tésztát megfelezzük, lisztezett felületen tepsi nagyságúra kinyújtjuk és sütőpapíros tepsi háton egyenként megsütjük.


Krém:

Hozzávalók:
5 dl tej
2 tejszínízű pudingpor
15 dkg cukor (nálam 4 dkg Dia Wellness cukor helyettesítő)
5 dkg vaj
25 dkg mascarpone

1. A tejben megfőzzük a pudingporokat.
2. Még forrón belekeverjük a cukrot és teljesen kihűtjük.
3. A kihűlt pudinghoz adjuk a vajat és a mascarponét és habosra keverjük.
4. Megtöltjük a lapokat a krémmel.



Máz:

Hozzávalók:
10 dkg csoki
2 evőkanál olaj

1. Gőz fölött felolvasztjuk a csokit az olajjal.
2. Bevonjuk vele a sütink tetejét.



Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...