Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
2-3 db közepes krumpli
só
ételízesítő
őrölt bors
őrölt kömény
2-3 gerezd fokhagyma
pirospaprika ( lehet kicsit csípős is, úgy a legfinomabb)
liszt
olaj
1. A kelkáposztát megmossuk, majd csíkokra szeljük.
2. A krumplit meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
3. Hideg vízben feltesszük főni a kelkáposztát és a krumplit.
4. A megpucolt fokhagymát belenyomjuk.
5. Ízesítjük sóval, ételízesítővel, őrölt borssal, őrölt köménnyel és pirospaprikával.
6. Amikor megfőtt a plutyka és a krumpli is, beletesszük a rántást.
7. Rántás: kevés olajon zsemleszínűre pirítunk egy kevés lisztet. Beleszórjuk a paprikát, majd felöntjük vízzel. Forrásig főzzük. (Vékony rántást készítünk.)
8. Az elkészült rántást a leveshez adjuk, majd összefőzzük.
Jó étvágyat! :)
Nálunk kelkáposztafőzelék, persze rövidebb lével :) Anyukám szokta mondani: a hígja leves, a sűrűje főzelék.
VálaszTörlésMi is elkészítjük főzeléknek is, természetesen akkor sűrűbb. :)
VálaszTörlés