2014. augusztus 27., szerda

Krumplileves



Hozzávalók:
kb 1 evőkanálnyi zsír
apróra vágott petrezselyemzöld
pirospaprika
3-4 db krumpli
1-2 szál sárgarépa és fehérépa

ételízesítő
zellerlevél

Csipkedett: 1 tojás
                   liszt


1. A krumplit megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.
2. A sárgarépát és fehérrépát is megtisztítjuk. Egyben is a levesbe dobhajuk, de fel is karikázhatjuk.
3. A zsíron megpároljuk a petrezselyemzöldet, rászórjuk a pirospaprikát, (ennél a mozdulatnál, mérsékeljük a lángot, hogy a paprika meg ne égjen) majd felengedjük vízzel.
4. Belerakjuk a krumplit, a sárgarépát, fehérrépát és a zellerlevelet. Ízesítjük sóval és ételízesítővel.
5. Mikor megfőttek a zöldségek, beleszórjuk a tésztát.
6. A csipkedett így készül: 1 tojáshoz annyi lisztet adunk, amennyit felvesz. Keményre gyúrjuk és elcsipkedjük.

Pogácsa: Sajtos pogácsa élesztővel, de kelesztés nélkül

                                                                     Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...