2014. augusztus 27., szerda
Krumplileves
Hozzávalók:
kb 1 evőkanálnyi zsír
apróra vágott petrezselyemzöld
pirospaprika
3-4 db krumpli
1-2 szál sárgarépa és fehérépa
só
ételízesítő
zellerlevél
Csipkedett: 1 tojás
liszt
1. A krumplit megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.
2. A sárgarépát és fehérrépát is megtisztítjuk. Egyben is a levesbe dobhajuk, de fel is karikázhatjuk.
3. A zsíron megpároljuk a petrezselyemzöldet, rászórjuk a pirospaprikát, (ennél a mozdulatnál, mérsékeljük a lángot, hogy a paprika meg ne égjen) majd felengedjük vízzel.
4. Belerakjuk a krumplit, a sárgarépát, fehérrépát és a zellerlevelet. Ízesítjük sóval és ételízesítővel.
5. Mikor megfőttek a zöldségek, beleszórjuk a tésztát.
6. A csipkedett így készül: 1 tojáshoz annyi lisztet adunk, amennyit felvesz. Keményre gyúrjuk és elcsipkedjük.
Pogácsa: Sajtos pogácsa élesztővel, de kelesztés nélkül
Jó étvágyat! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése