2015. május 11., hétfő

Ökörszem


Hozzávalók:

Tészta:
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt (nálam 1/3 zabpehelyliszt, 1/3 fehér búzaliszt, 1/3 teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt)
1 kávéskanál só
3 evőkanál cukor (nálam Dia Wellness negyedannyival helyettesítve)
2 evőkanál vaj
1 tojás

Töltelék:
50 dkg túró
1 tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor (nálam Dia Wellness negyedannyival + vaníliaaromával helyettesítve)
2 evőkanál cukor (nálam Dia Wellness negyedannyival helyettesítve)

Tetejére:
1 tojásfehérje

1. A tésztához felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben egy kevés cukorral.
2. Majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
3. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk és kinyújtjuk. Kerek szaggatóvak kiszaggatjuk és a közepébe mélyedést csinálunk.
4. A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a mélyedésekbe kanalazzuk.
5. A tészta széleit lekenjük a tojásfehérjével.
6. Hideg sütőben indítva kb. 18 perc alatt (220 fokon) készre sütjük.
7. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept: Nőiezmegaz

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...