2015. május 21., csütörtök

Répatorta - mascarponés krémmel


Hozzávalók:

30 dkg reszelt sárgarépa
30 dkg darált dió
6 dkg liszt (nálam zabpehelyliszt)
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
csipet só
1 narancs reszelt héja ( nálam citromhéj került bele)
4 tojás
20 dkg porcukor (nálam 5 dkg Dia Wellness Negyedannyi)
25 dkg mascarpone

1. Összekeverjük a darált diót, a sárgarépát, a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót és a narancs héjat.
2. Habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, majd a száraz keverékhez adjuk.
3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a masszába forgatjuk óvatosan.
4. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk és előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
5. A mascarponét ízlés szerint cukorral összekeverjük. Citromhéjjal ízesítjük.
6. A kihűlt torta tetejére kenjük a krémet és tetszés szerint díszítjük.

Recept: Nosalty
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...