2015. május 10., vasárnap

Mátrai borzas - petrezselymes krumplival, tejfölös uborkasalátával


Mátrai Borzas:

Hozzávalók:
50 dkg csont nélküli karaj
kb. 5 db burgonya
kb. 3 evőkanál liszt + a forgatáshoz
2 tojás
fokhagymapor

 őrölt feketebors
olaj
tejföl
reszelt sajt

1. A hús szeleteket vékonyan kiklopfoljuk. Besózzuk és állni hagyjuk.
2. A megpucolt krumplikat lereszeljük. Állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét.
3. Sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük.
4. Hozzáadjuk a tojásokat és  lisztet. (Mindkettő mennyiség függ a krumpli minőségétől)
5. A hús szeleteket lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába. Kézzel jó rányomkodhatjuk.
5. Forró olajban, lassan szép pirosra sütjük.
6. Tálaláskor tetejére tejfölt teszünk és megszórjuk reszelt sajttal.

Recept: Andi konyhája


Petrezselymes krumpli:

Hozzávalók:
6-7 db nagyobb krumpli

őrölt feketebors
fokhagymapor
2 evőkanál olaj

1. A megpucolt krumplit egyforma kockákra vágjuk.
2. Sós vízben megfőzzük.
3. Leszűrjük, majd egy tepsibe öntjük.
4. Megszórjuk sóval,borssal és fokhagymával.
5. Meglocsoljuk olajjal és készre sütjük.



Tejfölös uborkasaláta:

Hozzávalók:
1 db kígyóuborka

ecet
cukor
2 evőkanál tejföl
fokhagymapor
pirospaprika

1. A megmosott uborkát legyaluljuk. (Ha valaki úgy szereti, meg is pucolhatja.)
2. Enyhén besózzuk, majd ráöntjük a vízből, ecetből és cukorból készített salátalevet.
3. Állni hagyjuk egy kicsit, közben többször átkeverjük.
4. Majd összekeverjük a tejföllel és ízesítjük egy kis fokhagymával és pirospaprikával.


Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...