2013. november 12., kedd

Zsuzsi szelet


Tészta:

Hozzávalók:
2 tojás
2 evőkanál kakaópor
5 dkg margarin
20 dkg cukor
2 evőkanál méz
40 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna

1. A tojást, a kakaóport, a margarint, a cukrot és a mézet gőz fölött addig keverjük, míg a cukor el nem olvad.
2. Hozzákeverünk 20 dkg lisztet még a gőz fölött.
3. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a maradék lisztet, amiben elkeverjük a szódabikarbónát.
4. Összegyúrjuk a tésztát, és 3 részre osztjuk.
5. Mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és a tepsi hátán megsütjük a lapokat. Vagy sütőpapírral borítjuk a tepsit, vagy az első lap előtt vékonyan kivajazzuk,kilisztezzük.


Krém:

Hozzávalók:
7 dl tej
2 puncs ízű pudingpor
20 dkg margarin
20 dkg cukor

1. A pudingport a tejben megfőzzük, majd kihűtjük.
2. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.
3. A krémmel megtöltjük a lapokat.
4. Tetejére csokimázt teszünk.

Képek: Fellnifoto :)

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...