Eperkrémeves:
Hozzávalók:
35 dkg eper
1 púpozott evőkanál vaníliás pudingpor
1 l tej
1 púpozott evőkanál cukor + az eperhez is
citromlé
1. A tejet feltesszük forrni.
2. A pudingport és a cukrot kevés hideg tejjel simára keverjük.
3. Majd hozzáadjuk a felforrt tejhez, és folyamatos kevergetés mellett tejszín sűrűségűre főzzük. Kihűtjük.
4. Az epret kevés citromlével és ízlés szerint hozzáadott cukorral egy botmixerrel pürésítjük.
5. Majd belekeverjük a kihűlt pudingos tejbe.
Túrógaluska:
Hozzávalók:
túró
cukor
citromhéj
kevés natúr joghurt
1. A hozzávalókat ízlés szerint jól összekeverjük.
2. Kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk a levesbe.
Recept: Nagymamáink receptjei - Finom falatok a nagyitól
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése