2015. március 29., vasárnap

Eperkrémleves - túrógaluskával



Eperkrémeves:

Hozzávalók:
35 dkg eper
1 púpozott evőkanál vaníliás pudingpor
1 l tej
1 púpozott evőkanál cukor + az eperhez is
citromlé

1. A tejet feltesszük forrni.
2. A pudingport és a cukrot kevés hideg tejjel simára keverjük.
3. Majd hozzáadjuk a felforrt tejhez, és folyamatos kevergetés mellett tejszín sűrűségűre főzzük. Kihűtjük.
4. Az epret kevés citromlével és ízlés szerint hozzáadott cukorral egy botmixerrel pürésítjük.
5. Majd belekeverjük a kihűlt pudingos tejbe.


Túrógaluska:

Hozzávalók:
túró
cukor
citromhéj
kevés natúr joghurt

1. A hozzávalókat ízlés szerint jól összekeverjük.
2. Kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk a levesbe.

Recept: Nagymamáink receptjei - Finom falatok a nagyitól

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...