2015. április 12., vasárnap

Citromtorta

Én egy mini tortát készítettem, fél adag krémből és 3 tojásos piskótából, ez látszik a képeken. Viszont a receptben a teljes adagot írom.


Tészta: 

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 púpos evőkanál liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna

1. A tojásokat szétválasztjuk.
2. A fehérjéket kemény habbá verjük. Majd evőkanalanként beleszórjuk a cukrot és azzal is tovább verjük.
3. Egyesével beledolgozzuk a a tojássárgákat is.
4. Majd beleszitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.
5. Előmelegített sütőben sütjük.

Recept: Horváth Ilona - Tanulj főzni


Krém:

Hozzávalók:
6 dl tej
2 csomag tejszínízű pudingpor
6 evőkanál cukor
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 citrom héja és leve

1. Elkészítjük a pudingot: a pudingport és a cukrot kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a  tejet. Folyamatosan kevergetve besűrítjük. Kihűtjük.
2. A vajat és a cukrot habosra keverjük.
3. Összekeverjük a pudingot és a vajas krémet, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlevet.

Összeállítás:

1. A kihűlt piskótát kettévágjuk.
2. A krém felével megkenjük az egyik tortalapot, majd beborítjuk a másik lappal.
3. A maradék krém felét a tészta tetejére és oldalára simítjuk.
4. Végül a krém másik feléből díszítjük a tortánkat.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...