Tészta:
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 púpos evőkanál liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
1. A tojásokat szétválasztjuk.
2. A fehérjéket kemény habbá verjük. Majd evőkanalanként beleszórjuk a cukrot és azzal is tovább verjük.
3. Egyesével beledolgozzuk a a tojássárgákat is.
4. Majd beleszitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.
5. Előmelegített sütőben sütjük.
Recept: Horváth Ilona - Tanulj főzni
Hozzávalók:
6 dl tej
2 csomag tejszínízű pudingpor
6 evőkanál cukor
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 citrom héja és leve
1. Elkészítjük a pudingot: a pudingport és a cukrot kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Folyamatosan kevergetve besűrítjük. Kihűtjük.
2. A vajat és a cukrot habosra keverjük.
3. Összekeverjük a pudingot és a vajas krémet, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a citromlevet.
Összeállítás:
1. A kihűlt piskótát kettévágjuk.
2. A krém felével megkenjük az egyik tortalapot, majd beborítjuk a másik lappal.
3. A maradék krém felét a tészta tetejére és oldalára simítjuk.
4. Végül a krém másik feléből díszítjük a tortánkat.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése