2015. március 16., hétfő

Pizzás csiga - sonkával, lilahagymával

Van már egy pizzás csiga recept a blogon. Az a pizzás rúd tésztája alapján készült, ez viszont tele van mindenféle finomsággal: apróra vágott sonka, karikára szelt lilahagyma.



Hozzávalók:

50 dkg liszt (nálam 25 dkg búzaliszt, 12,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt, 12,5 dkg Graham liszt)
2 dl tej
3 tojássárgája
5 dkg puha margarin
3 dkg élesztő
2 evőkanál tejföl
1 kávéskanál cukor ( nálam 1/4 kávéskanál Dia Wellnes negyedannyi cukor)
1 teáskanál só
20 dkg sonka
1 fej lilahagyma
30 dkg sajt
pizzakrém
ketchup
0,5 dl étolaj
pizza fűszerkeverék

1. Felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben a cukorral.
2. Majd összedolgozzuk a liszttel, 2 tojássárgájával, a margarinnal, a tejföllel és a sóval.
3. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
4. Közben lereszeljük a sajtot és apró kockára szeljük a sonkát. A lilahagymát karikára szeljük. Összekeverjük a pizzakrémet és a ketchupot.
5. A megkelt tésztát kettévágjuk, majd mindegyiket vékonyra kinyújtjuk.
6. Lekenjük olajjal, majd a pizzakrém-ketchup keverékével. Hintünk rá pizzafűszert, majd rászórjuk a sonkát és a lilahagymát.
7.Beborítjuk a reszelt sajt felével.
8. Feltekerjük, mint a bejglit és felszeleteljük.
9. Tepsibe rakosgatjuk, lekenjük 1 tojássárgával és megszórjuk a tetejüket a maradék sajttal.
10. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Recept: Tóthné Pánya Marianna: Házi sütemények - torták, piték, leveles tészták.

Sütés előtt
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...