2015. március 1., vasárnap

Epres - gesztenyés torta


Tészta:

Hozzávalók:
6 tojás
7,5 evőkanál cukor
9 evőkanál liszt
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
6 evőkanál víz
6 evőkanál olaj

1.A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
2. Beleöntjük a vizet és az olajat.
3. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd apránként beledolgozzuk a masszába.
4. Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában megsütjük.
5. Sütőből kivéve még melegen félbevágjuk.



Eperpüré:

Hozzávalók:
20 dkg eper
2 dl víz
1 csapott evőkanál cukor
1,5 evőkanál étkezési keményítő

1. A megmosott epret feldaraboljuk és a vízzel, cukorral feltesszük főni.
2. Forrástól számítva 5 percig főzzük, majd beleszórjuk a keményítőt.
3. Botmixerrel pürésítjük.
4. Visszatesszük a tűzre, pár percig még rotyogtatjuk,hogy sűrű legyen. Kihűtjük.



Gesztenyés krém: 

Hozzávalók:
1 csomag tejszínízű pudingpor 
4 dl tej
2 evőkanál cukor 
20 dkg gesztenyemassza

1. A tejből, cukorból és a pudingporból sűrű krémet főzzünk. Kihűtjük.
2. Majd összekeverjük az áttört gesztenyemasszát.



Epres krém: 

Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
3 evőkanál porcukor
2 dl habtejszín
25 dkg eper

1. A megmosott, összedarabolt epret botmixerrel pürésítjük.
2. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.
3. Összekeverjük a habot az eperrel és a habbal.

Összeállítás:

Hozzávalók:
5 dkg eper
5 dkg gesztenyemassza
babapiskóta

1. A tészta alsó felére rákenjük a gesztenyés krém felét.
2. Kirakjuk babapiskótával.
3. Rákenjük az eperpürét. ( Itt az eredeti recept szerint jött volna még egy sor babapiskóta, de én azt kihagytam.)
4. Jöhet a maradék gesztenyés krém, majd beborítjuk a másik tésztalappal.
5. bevonjuk a tortát az epres krémmel.
6. Díszítjük eperrel és gesztenyemasszával.

Recept: Egy kicsi bors és a családi tűzhely

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...