2015. március 17., kedd

Túrós batyu


Hozzávalók:

Tészta:
1 kg liszt
4 dl aludttej
5 dkg élesztő
1 dl tej
3 evőkanál cukor
1 mokkáskanál só
2 kicsi tojás
12 dkg margarin

Töltelék:
50 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál cukor
1 tojás

Lekenéshez:
1 tojás

1. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
2. A liszttel, a tojásokkal, a sóval, az aludttejjel és a felfutott élesztővel tésztát dagasztunk.
3. Majd beleteszünk 3 evőkanál olvasztott margarint és tovább dagasztjuk.
4. Meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
5. Lisztezett felületen kézzel széthúzgáljuk és lekenjük olvasztott margarinnal.
6. Feltekerjük és csiga formára tekerve fél órán át kelesztjük még.
7. Addig összekeverjük a töltelék hozzávalóit.
8. A megkelt tésztát vékonyra kinyújtjuk és és kockákra vágjuk. Mindegyik közepére rakunk a töltelékből és a sarkokat összefogva batyut formázunk belőlük.
9. Lekenjük a felvert tojással.
10. Előmelegített sütőben sütjük.

Én ennek a mennyiségnek csak a felét készítettem el, ez látszik a képeken is.

Recept: Tóthné Pánya Marianna: Házi sütemények - krémesek, piskóták, kelt tészták.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...