2014. november 29., szombat

Plutykafőzelék


Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
2-3 db krumpli
őrölt bors
őrölt kömény
1-2 gerezd fokhagyma

ételízesítő
olaj
liszt
pirospaprika

1. A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk.
2. Hideg vízben feltesszük főni. Annyi víz legyen, hogy éppen csak ellepje.
3. A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és a plutykához adjuk.
4. Ízesítjük sóval, ételízesítővel, borssal és köménnyel.  A fokhagymát belenyomjuk.
5. Rántást készítünk az olajból, lisztből és pirospaprikából, majd ha megfőtt a krumpli is beleöntjük és összeforraljuk.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...