2014. november 17., hétfő

Almás - banános kalács



Hozzávalók:

2,5 dl tej
2 evőkanál cukor
2,5 dkg élesztő
45 dkg liszt
csipetnyi só
4 dkg vaj
5-6 alma
1 banán
fahéj

1. A langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. Majd összegyúrjuk a maradék cukorral, a liszttel, a csipetnyi sóval és a vajjal.
3. Ha megkelt kinyújtjuk vékonyra és megszórjuk a töltelékkel: az almát lereszeljük és kicsavarjuk a levéből. A banánt rákarikázzuk. Ízlés szerint megszórhatjuk cukorral és fahéjjal.
4. Szorosan feltekerjük és vajazott. lisztezett formába tesszük.
5. Előmelegített sütőben sütjük, majd sütőből kivéve lekenjük tejjel.

                                     
Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...