2013. október 19., szombat

Isler



Hozzávalók:
20 dkg liszt
15 dkg darált dió
20 dkg cukor
20 dkg vaj
2 tojássárgája
csipetnyi só

20 dkg lekvár
20 dkg étcsoki
5 dkg vaj

1. Összekeverjük a lisztet a dióval és a cukorral.
2. Majd a vajjal, tojássárgákkal és a csipetnyi sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
3. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órára. ( De hűlhet egy egész éjszaka is).
4. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kinyújtjuk kb 4-5 mm vékonyra és egy nagyobb pogácsa szaggatóval kb 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben zsömleszínűre sütjük.
6. Ha kihűltek, kettőt- kettőt összeragasztunk lekvárral (nálam most meggy- és baracklekvár volt).
7. A csokit gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal és bevonjuk vele a sütinket.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...