Tészta:
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg porcukor
14 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
10 dkg margarin
1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat.
2. A sütőport elkeverjük a liszttel és belekeverjük a habba.
3. A felolvasztott margarint is hozzáadjuk.
4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben megsütjük.
Krém:
Hozzávalók:
4 dl tej
4 evőkanál búzadara
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 üveg meggybefőtt
1. A tejben megfőzzük a búzadarát és kihűtjük.
2. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
3. Összekeverjük a két krémet.
4. A meggyet lecsöpögtetjük.
Összeállítás:
1. A tésztát félbevágjuk. Az alsó lapra rákenjük a krémet.
2. Kirakjuk a meggyel. (Kicsit bele is nyomhatjuk)
3. A másik tésztalappal befedjük.
4. Porcukorral meghintjük a tetejét.
Recept és képek: Szabolcstól :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése