2013. október 6., vasárnap

Vajaspiskóta vagy Kossuth kifli


Hozzávalók:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
22,5 dkg liszt
10 dkg dió
késhegynyi sütőpor
5 tojás
reszelt citromhéj

1. A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a citromhéjat is.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgákba keverjük.
3. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és jól  elkeverjük.
4. Kizsírozott, kilisztezett közepes méretű tepsibe simítjuk. ( Kb 1 cm magas legyen benne a tészta.)
5. Tetejét meghintjük a durvára vágott dióval.
6. Előmelegített sütőben, egyenletes tűznél kb. 30 percig sütjük.
7. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd pogácsaszaggatóval félholdakat vágunk belőle.

Forrás: Horváth Ilona - Szakácskönyv

                                                                        Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...