2013. október 6., vasárnap
Vajaspiskóta vagy Kossuth kifli
Hozzávalók:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
22,5 dkg liszt
10 dkg dió
késhegynyi sütőpor
5 tojás
reszelt citromhéj
1. A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a citromhéjat is.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgákba keverjük.
3. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és jól elkeverjük.
4. Kizsírozott, kilisztezett közepes méretű tepsibe simítjuk. ( Kb 1 cm magas legyen benne a tészta.)
5. Tetejét meghintjük a durvára vágott dióval.
6. Előmelegített sütőben, egyenletes tűznél kb. 30 percig sütjük.
7. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd pogácsaszaggatóval félholdakat vágunk belőle.
Forrás: Horváth Ilona - Szakácskönyv
Jó étvágyat! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése