Tészta:
Hozzávalók:
15 dkg puha ráma
10 dkg cukor
3 tojás
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
7,5 dkg mák
1. A cukorral habosra keverjük a rámát.
2. A tojásokat egyenként beledolgozzuk.
3. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáadjuk a mákot is.
4. A tortaformát kivajazzuk és kilisztezzük, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.
Krém:
Hozzávalók:
2 tojássárgája
12,5 dkg porcukor
1 púpozott evőkanál vaníliás pudingpor
1,5 dl tej
12,5 dkg ráma
1 vaníliás cukor
2 dl Hulala tejszín
1. A tojássárgákat, a porcukorral és a pudingporral habosra keverjük.
2. A tejet felmelegítjük, majd hozzáadjuk a tojássárgás masszát.
3. Folyamatosan kevergetve besűrítjük, majd kihűtjük.
4. A vajat kikeverjük a vaníliás cukorral és jól összedolgozzuk a kihűlt krémmel.
5. A tejszín kemény habbá verjük.
6. A tésztát először megkenjük a krémmel, majd a tejszínhabot is rásimítjuk.
7. Darált mákot szórunk a tetejére. Hűtőben tesszük min. 1 órára.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése