2013. október 12., szombat

Kakaós csiga



Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg élesztő
1 tojás
1 tojássárgája
3 csapott evőkanál cukor
3 evőkanál olaj

Töltelék:
13 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
olaj

Lekenéshez:
1 tojásfehérje




1. Az élesztőt felfuttatjuk egy csapott evőkanál cukorral a langyos tejben.
2. Majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk és 1 órán át kelesztjük.
3. Lisztezett felületen átgyúrjuk, kettévesszük és vékonyra kinyújtjuk.
4. Megkenjük olajjal és megszórjuk a porcukros-kakaós keverékkel.
5. Szorosan feltekerjük és kb.2cm-es csigákat vágunk belőle.
6. Meleg helyen 1/2 órát kelesztjük még, majd lekenjük a tojásfehérjével.
7. Előmelegített sütőben sütjük.
8. Sütőből kivéve lekenjük meleg vízzel a csigákat.

Recept:  Barbi konyhája :)


Jó étvágyat! :)

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...