2013. szeptember 30., hétfő

Csavart töltött bucik



Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg élesztő
1 tojássárgája
1 tojás
csipet cukor
3 evőkanál olaj
1/2 evőkanál só

10 dkg olvasztott vaj
10 dkg füstölt, főtt tarja és kolbász kockára vágva
20 dkg reszelt sajt

1 tojás

1. A langyos tejben a csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk és kb. 1 órán át kelesztjük meleg helyen.
2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és megkenjük az olvasztott vajjal.
3. A tészta egyik felére rászórjuk a tarját és a kolbászt, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
4. A tészta másik felével beborítjuk a tölteléket.
5. Hosszában kettévágjuk, majd keresztbe kb. 5 cm.es csíkokat vágunk belőle. A csíkokat párszor megcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
6. Még 1/2 órán át pihentetjük. A tojást elkeverjük pici pirospaprikával és lekenjük a bucikat.
7. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Recept: Barbi



                                                                      Jó étvágyat! :)

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...