2013. szeptember 16., hétfő

Krémes



Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
15 dkg margarin
1 tojás
csipet só
1 dl tej vagy tejföl
1 evőkanál ecet

4 csomag vaníliás pudingpor ( Dr. Oetker )
1 l tej
30 dkg cukor
9 tojásfehérje


1. A lisztet, a margarint, a tojást, egy csipet sót, a tejet vagy a tejfölt és az ecetet jól összedolgozzuk. A tejet vagy tejfölt ne egyszerre tegyük bele, mert liszttől függ, hogy mennyire van szükség.
2. Tepsi hátán 2 lapot sütünk.
3. A pudingporokat 2 dl hideg tejjel elkeverjük, teszünk bele 10 dkg cukrot.
4. A megmaradt 8 dl tejet felforraljuk, hozzáadjuk a felhígított pudingport és állandó kavarás mellett főzzük. (Ne ijedjünk meg ha csomós lesz, mert tovább kavarva eltűnnek.)
5. Közben a tojásfehérjéket 20 dkg cukorral kemény habbá verjük.
6. A tűzről levéve a pudingos krémet még 1 percig keverjük és csak ezután adjuk hozzá kis adagokban a habot.
7. Majd visszatesszük a tűzhelyre és 1-2 percig még főzzük.
8. Melegen ráöntjük az első lapra a krémet. A második lapot ráhelyezzük a krémre.
9. Porcukorral meghintjük.

A recept megtalálható A Nagyi sütije című könyvben.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...