2013. szeptember 11., szerda

Keltgolyók eperlekvárral és nutellával

Sajnos nem sikerültek jól a képek (este készültek már), de Barbinál megnézhetitek, hogy amilyen finom olyan jól is néz ki.



Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 tojás
1 tojássárgája
5 dkg élesztő
3 dl tej
4 evőkanál cukor
csipet só
50 g olvasztott zsír

nutella
lekvár
1 tojásfehérje

1. A langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
2. Majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
3. Lisztezett felületen átgyúrjuk és 2 részre vágjuk. Mindegyik darabot kinyújtjuk és kb. 10*10 cm-es négyzetekre vágjuk, amelyeket megtöltünk lekvárral vagy nutellával.
4. Golyóvá formázzuk őket és sütőpapírral bélelt tortaformába rakjuk.
5. Letakarva 15 percig kelesztjük.
6. Megkenjük 1 tojásfehérjével és 180 fokon szép pirosra sütjük. Vigyázzunk, hogy a teteje ne égjen meg.


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...