2013. november 10., vasárnap
Hólabda
Tészta:
Hozzávalók:
8 tojás
40 dkg porcukor
8 kanál forró víz
25 dkg rétesliszt
2 evőkanál kakaó
1 sütőpor
1. A tojássárgákat a porcukorral és a forró vízzel habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet,a kakaót és a sütőport.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát.
4. Előmelegített sütőben megsütjük.
Krém:
Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1/2 l tej
5 evőkanál rétesliszt
1. A margarint habosra keverjük a porcukorral.
2. A tejből és a lisztből sűrű krémet főzzünk, majd kihűtjük.
3. A két masszát összekeverjük.
Összeállítás:
Hozzávalók:
kókuszreszelék
2 evőkanál tej
2 evőkanál kakaó
10 dkg porcukor
színes tortadara
1. A tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd kettévágjuk mindegyiket.
2. A krémmel megkenjük a korongokat, majd az az oldalukat is bevonjuk vele.
3. Kókuszreszelékben megforgatjuk.
4. A tejet, a kakaót és a porcukrot összefőzzük és a hólabdák tetejére csorgatjuk.
5. Majd megszórjuk színes tortadarával.
Képek: Fellnifoto :)
A maradék tésztát a maradék krémmel és egy kevés rummal összegyúrjuk. Vizes kézzel golyókat formálunk belőle, majd megforgatjuk kókuszreszelékben vagy színes tortadarában őket.
Jó étvágyat! :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése