2013. november 10., vasárnap

Hólabda


Tészta:

Hozzávalók:
8 tojás
40 dkg porcukor
8 kanál forró víz
25 dkg rétesliszt
2 evőkanál kakaó
1 sütőpor

1. A tojássárgákat a porcukorral és a forró vízzel habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet,a kakaót és a sütőport.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát.
4. Előmelegített sütőben megsütjük.


Krém:

Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1/2 l tej
5 evőkanál rétesliszt

1. A margarint habosra keverjük a porcukorral.
2. A tejből és a lisztből sűrű krémet főzzünk, majd kihűtjük.
3. A két masszát összekeverjük.


Összeállítás:

Hozzávalók:
kókuszreszelék
2 evőkanál tej
2 evőkanál kakaó
10 dkg porcukor
színes tortadara

1. A tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd kettévágjuk mindegyiket.
2. A krémmel megkenjük a korongokat, majd az az oldalukat is bevonjuk vele.
3. Kókuszreszelékben megforgatjuk.
4. A tejet, a kakaót és a porcukrot összefőzzük és a hólabdák tetejére csorgatjuk.
5. Majd megszórjuk színes tortadarával. 


Képek: Fellnifoto :)

A maradék tésztát a maradék krémmel  és egy kevés rummal összegyúrjuk. Vizes kézzel golyókat formálunk belőle, majd megforgatjuk kókuszreszelékben vagy színes tortadarában őket.

                                                                      Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...