Piskóta:
Hozzávalók:
10 tojás
10 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
1. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral.
2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a sárgájába.
3. Beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, jól elkeverjük, tortaformába öntjük és sütjük.
Krém
Hozzávalók:
500 g mascarpone
500 ml habtejszín
porcukor (ízlés szerint)
1. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, összeforgatjuk a mascarponéval és ízlés szerint ízesítjük porcukorral.
+ málna
lekvár
1. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Az alsó részt először megkenjük lekvárral, majd a mascarponés krémmel. Pár szem málnát szórunk rá.
2. Erre jöhet a középső piskótalap, amire szintén lekvár és krém kerül. Ide is potyogtattunk pár szem málnát.
3. Befedjük a 3. piskótalappal és bevonjuk a maradék krémmel a torta tetejét és az oldalát is. Tetejét málnával díszítjük.
Recept és képek: by Zsu :)
A piskóta készülhet kevesebb tojásból is, és a mascarpone, tejszín mennyiségéből is vehetünk el. De nagyon finom pohárkrémet is tudunk készíteni a krémből: adunk hozzá egy kis csokireszeléket, poharakba töltjük és már kész is! :)
Nincsenek megjegyzések:
Új megjegyzések írására nincs lehetőség.