2013. augusztus 19., hétfő

Csalamádé



Hozzávalók:

paprika
uborka
hagyma
káposzta
zöld paradicsom

1. A paprikát vékony csíkokra vágjuk. Tehetünk bele erős paprikát is, ezt magostól beleszeljük. Ha piros paprika is kerül bele, szép színes lesz.
2. Az uborkát alaposan lesúroljuk és vékonyan felkarikázzuk.
3. A hagymát megpucoljuk és a káposztával együtt legyaluljuk.
4. A zöld paradicsomot negyedbe vágjuk.



5kg mennyiséghez számolunk:

2 l víz
2 dl 20%-os ecet
50 dkg cukor
12 dkg só
1 teáskanál őrólt bors
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál borkén.

Jó alaposan összekeverjük a csalamádét és 1 napig állni hagyjuk hűvös helyen. Másnap üvegekbe töltjük és a levet rámerjük.

Nálunk most 12,5 kg csalamádé készült.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...