2016. február 9., kedd

Húspástétom ketchuppal


Hozzávalók:

65 dkg darált hús
1 szikkadt zsemle
tej
1 fej vöröshagyma
kb 4-5 gerezd fokhagyma
1 tojás
1,5 dl ketchup

őrölt feketebors
pirospaprika



Elkészítés:

1. A zsemlét áztassuk be a tejbe, majd nyomkodjuk ki.
2. keverjük össze a darált húst az apóra összevágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással és 0,5 dl ketchuppal. Fűszerezzük ízlés szerint sóval,borssal, pirospaprikával.
3. Tegyük hűtőben legalább 1 órára. (Ha túl lágy lenne a massza,szórhatunk hozzá zsemlemorzsát!)
4. A masszából hosszúkás rudat formázunk ,majd egy sütőpapíros tepsibe rakjuk.
5. A maradék kechuppal megkenjük a tetejét, majd sütés közben is még kétszer átkenjük.
6. Előmelegített sütőben kb 1 óra alatt készre sütjük.

Recept: Juditka konyhája

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...