Hozzávalók:
2 dl langyos víz
1 teáskanál cukor
2,5 dkg élesztő
40 dkg liszt (nálam 20 dkg fehérliszt, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt)
1 púpos teáskanál só
1 tojás
0,5 dl olaj
kb 20 dkg bacon
20 dkg szeletelt sajt
Elkészítés:
1. A langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
2. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást és az olajat, majd a felfutott élesztővel tésztát dagasztunk.
3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
4. A bacont egy serpenyőben kicsit elősütjük. A sajtot olyan széles szeletekre vágjuk, mint egy bacon csík.
5. A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. A rövidebb oldalának olyan hosszúnak kell lennie, mint egy bacon csík.
6. A tésztára kirakjuk a bacon szeletek, majd rárakjuk a sajt szeleteket is. Ezután felszabdaljuk a tésztát. Mindegyik baconos - sajtos csíkot szorosan feltekerünk.
7. A tekercseket sütőpapíros tepsire rakjuk és előmelegített sütőben készre sütjük.
Recept: Gabriella kalandjai a konyhában
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése