2016. február 7., vasárnap

Aranygaluska muffin



Hozzávalók:

30 dkg liszt (nálam fele- fele arányban sima fehér liszt és teljes kiőrlésű liszt)
1/2 csomag szárított élesztő
1 tojássárgája + 1 tojás
2 evőkanál olvasztott vaj
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál cukor ( nálam 1/2 evőkanál Dia wellnes negyedannyi cukorhelyettesítő)
csipet só
tej
diós- cukros keverék


Elkészítés:

1. A A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, 1 tojássárgát, 1 evőkanál olvasztott vajat, citromhéjat, a csipet sót és a cukrot. Kevés tej hozzáadásával tésztát dagasztunk, majd meleg helyen kelesztjük.
2. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Mindegyik tésztadarabot további 3 részre daraboljuk.
3. Majd egyesével megforgatjuk az 1 evőkanál olvasztott vaj és az 1 felvert tojás keverékében.
4. Ezután meghempergetjük a cukros dióban.
5. Kivajazott muffin formába rakosgatjuk.
6. Fél óráig meleg helyen kelesztjük még.
7. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
8. Vanília sodóval tálaljuk.

Recept: Juditka konyhája

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...