2015. szeptember 5., szombat

Eperdzsemes rúd


Hozzávalók:
25, dkg élesztő
2,5 dl tej
5 dkg vaj
2 tojássárgája
3 evőkanál porcukor (nálam 1 csapott evőkanál Dia Wellness cukorhelyettesítő)
50 dkg liszt (nálam 25 dkg fehérliszt, 12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt, 12,5 dkg zabpehelyliszt)
1 teáskanál só
eperdzsem

1. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos tejben.
2. A vajat felolvasztjuk és langyosra hűtjük.
3. A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, majd a vajhoz adjuk.
Majd tésztát dagasztunk a felfutott élesztőből, a vajas keverékből és a sóval összekevert lisztből.
4. meleg helyen 45-50 percig kelesztjük.
5. Lisztezett felületen a tésztát elfelezzük és mindegyik részt 5 felé daraboljuk.
6. Egyesével kinyújtjuk őket, 1/3 részüket becsíkozzuk, Másik felére dzsemet tesszük és a 2 szélét behajtva feltekerjük a lekváros rész felől.
7. Sütőpapíros tepsire sorakoztatva újra kelesztjük 45 percig.
8. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Recept: Gizi receptjei

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...